top of page

Bauhauskeramiekwandeling

Zomer 2020 in Heusden vanaf 10 juli 2020

 

Een unieke tentoonstelling van één verzameling te zien op 13 locaties!

In tijden van crisis kunnen ook mooie dingen ontstaan. Het begon met het idee van kunsthistoricus Elisabeth Eyl om een Etalagemuseum in te richten in een leegstaand winkelpand in Heusden, met objecten uit haar verzameling Bauhaus-gerelateerde keramiek. Tijdens de loc down konden de bewoners op deze manier genieten van de schoonheid van keramiek uit de tijd van de Art Deco en de Jazz Age.

Het Etalagemuseum is met enthousiasme ontvangen door de bewoners en ondernemers van Heusden. Toen ontstond het idee van een keramiekroute in Heusden Vesting. De reacties van de ondernemers en bewoners waren zonder uitzondering positief en inspirerend.

Inspiratie

Elke etalage heeft een eigen karakter, passend bij de sfeer van de winkel of woning. Het enthousiasme voor dit initiatief krijgt nog een extra dimensie door een paar ondernemers die zich zelfs zodanig lieten inspireren door de aantrekkelijke vormen en decoraties van de keramiek dat zijzelf producten ontwierpen of lieten maken, met de Bauhauskeramiek als uitgangspunt!

Een flyer met de route en informatie over Het Bauhaus en Keramiek, is gratis te verkrijgen bij het Bezoekerscentrum in Heusden en bij alle deelnemende locaties.

kandinsky en mondriaan.jpg
kleuren bij geuren.jpg

Rondleidingen

Een flyer met de route en informatie over Het Bauhaus en Keramiek, is gratis te verkrijgen bij het Bezoekerscentrum Pelsestraat 17 in Heusden en bij alle deelnemende locaties.

 

Wilt u meer weten over Bauhaus en Keramiek?

Kunsthistorica Elisabeth Eyl verzorgt rondleidingen langs de keramiekroute.

Data rondleidingen

Op een aantal vastgestelde data zal Elisabeth rondleidingen verzorgen vanaf het Bezoekerscentrum:

Vrijdag 24 juli              14.00 uur

Zaterdag 25 juli           14.00 uur

Zondag 26 juli              16.00 uur

Vrijdag 31 juli               14.00 uur

Zaterdag 1 augustus   14.00 uur

Zondag 2 augustus      16.00 uur

De kosten zijn € 5, -- per persoon te voldoen aan Elisabeth Eyl

U kunt zich hiervoor inschrijven bij de balie van het bezoekerscentrum.

De rondleiding zal ongeveer een uur duren.

Op aanvraag

Elisabeth geeft rondleidingen op aanvraag voor kleine groepen met een minimum van vier personen. De kosten zijn € 5, -- euro per persoon te voldoen aan Elisabeth Eyl.

U kunt uw belangstelling kenbaar maken aan de baliemedewerkers. Elisabeth neemt daarna contact op om een afspraak te maken.

De rondleiding zal ongeveer een uur duren.

Dit is de flyer met de keramiekroute

5.jpg
6.jpg
4.jpg
2.jpg
7.jpg
8.jpg
bottom of page